ITI Junior Instructor Computer Operator and Programming Asssistant Recruitment Exam Questions with Answer

Exam: Junior Instructor Computer Operator and Programming Asssistant Recruitment Exam Questions with Answer
Medium of Question: English
Department Industrial Training Department- ITI

Question1:-Which of the following articles of the Indian constitution deals with Financial Emergency?
 A:-Article 370
 B:-Article 365
 C:-Article 360
 D:-Article 375
 Correct Answer:- Option-C
Question2:-'Nashtabodhangalillathe' is the literary work of
 A:-Aryapallam
 B:-Kaumudi Teacher
 C:-Devakinilayamcode
 D:-Akkamma Cheriyan
 Correct Answer:- Option-C
Question3:-Which historical incident of India observes its 100th anniversary in 2019?
 A:-Chauri-Chaura
 B:-Jallianwallabagh massacre
 C:-Partition of Bengal
 D:-Non-cooperation movement
 Correct Answer:- Option-B



Question4:-Self-reliance is the main objective of __________.
 A:-6th Five Year Plan
 B:-7th Five Year Plan
 C:-5th Five Year Plan
 D:-3rd Five Year Plan
 Correct Answer:- Option-A
Question5:-The author of 'Muslim Janathayum Vidyabhyasavum' is
 A:-Vakkam Moulavi
 B:-M.N. Karasseri
 C:-E. Moidumoulavi
 D:-Makthi Thangal
 Correct Answer:- Option-D
Question6:-The venue of 2022 FIFA world cup
 A:-Russia
 B:-Germany
 C:-Spain
 D:-Qatar
 Correct Answer:- Option-D
Question7:-Winners of Ranji Trophy cricket season 2019
 A:-Vidarbha
 B:-Saurashtra
 C:-Delhi
 D:-Mumbai
 Correct Answer:- Option-A
Question8:-Name the commission related to Nirbhaya case
 A:-Hazarika commission
 B:-Jain commission
 C:-Varma commission
 D:-Mehtha commission
 Correct Answer:- Option-C
Question9:-Which among the following is the publication of Kerala Folklore Academy?
 A:-Keli
 B:-Grandhalokam
 C:-Thalir
 D:-Poli
 Correct Answer:- Option-D
Question10:-The code name of second nuclear experiment of India
 A:-Laughing Budha
 B:-Operation Shakthi
 C:-Operation Vijay
 D:-Operation Parakram
 Correct Answer:- Option-B



Question11:-Name the Gramapanchayat which gets swaraj trophy in 2019
 A:-Nedumangad
 B:-Sreekrishnapuram
 C:-Pappinisseri
 D:-Elappully
 Correct Answer:- Option-C
Question12:-'Ormmayude Arakal' is the auto-biography of ________.
 A:-Cherukad
 B:-K.P. Kesavamenon
 C:-C. Krishnan
 D:-T.K. Madhavan
 Correct Answer:-Question Cancelled

ITI Wire man Exam Questions with Answer

Exam: ITI Wireman
Medium of Question: English
Department Industrial Training


Question21:-How is an ammeter connected in a circuit?
 A:-Parallel
 B:-Series
 C:-Series - parallel
 D:-None of these
 Correct Answer:- Option-B
Question22:-BOT unit is _________


 A:-Joule
 B:-Newton
 C:-KWh
 D:-Watt
 Correct Answer:- Option-C
Question23:-The temp. resistance coefficient is represented in the form of
 A:-ohm/ohm
 B:-ohm/°c
 C:-ohm/ohm/°c
 D:-None of these
 Correct Answer:- Option-C
Question24:-Ohm is the unit of
 A:-Resistance
 B:-Capacitive reactance
 C:-Inductive reactance
 D:-All of the above
 Correct Answer:- Option-D
Question25:-3 resistors are connected in series across a 27V supply. The second resistor has twice the resistance of the first.
The third one has three times the resistance of the second. Find the voltage across the third resistance
 A:-3V
 B:-6V
 C:-9V
 D:-18V
 Correct Answer:- Option-D
Question26:-A safety sign circular in shape, white symbol on blue background is a
 A:-Prohibition sign
 B:-Mandatory sign
 C:-Warning sign
 D:-Information sign
 Correct Answer:- Option-B
Question27:-Respiratory protective equipment comes under
 A:-PPE 3
 B:-PPE6
 C:-PPE1
 D:-PPE7
 Correct Answer:- Option-A
Question28:-Gas and liquefiable gases come under _________ class of fire.
 A:-Class D
 B:-Class C
 C:-Class B
 D:-Class A
 Correct Answer:- Option-B
Question29:-The saw used for cutting thin wooden accessories like wooden batten round blocks casing capping etc. is
 A:-Handsaw
 B:-Hacksaw
 C:-Tenon saw
 D:-None of these
 Correct Answer:- Option-C
Question30:-The curved part of a file separating the tang from body is
 A:-Face
 B:-Edge
 C:-Tang
 D:-Shoulder
 Correct Answer:- Option-D
Question31:-The angle of punch which is used for witness marks is
 A:-60°
 B:-30°
 C:-45°
 D:-90°
 Correct Answer:- Option-A
Question32:-Arc heating occurs when the air between electrodes of opposite polarities become
 A:-moistened
 B:-dry
 C:-ionised
 D:-none of the above
 Correct Answer:- Option-C
Question33:-_________ calipers are used for marking and layout works.
 A:-Jenny calipers
 B:-Outside calipers
 C:-Inside calipers
 D:-Firm joint calipers
 Correct Answer:- Option-A
Question34:-EPROM stands for



 A:-Electrically Programmable Read Only Memory
 B:-Erasable Programmable Read Only Memory
 C:-Electrically Programmable Random Only Memory
 D:-Erasable Processors Read Only Memory
 Correct Answer:- Option-A
Question35:-A wire measuring 1mm diameter has a cross sectional area of ________
 A:-`1 mm^2`
 B:-`1 cm^2`
 C:-`0.78 mm^2`
 D:-`0.87 mm^2`
 Correct Answer:- Option-C
Question36:-The torque producing movement of the pointer in an indicating instrument is
 A:-deflecting
 B:-controlling
 C:-distracting
 D:-damping
 Correct Answer:- Option-A
Question37:-In an instrument the pointer comes slowly to its final deflected position if the instrument is ________ damped.
 A:-not
 B:-over
 C:-critically
 D:-under
 Correct Answer:- Option-B
Question38:-An electrical circuit that has infinity resistance is called _________ circuit.
 A:-an open
 B:-a short
 C:-a ground
 D:-either (2) or (3)
 Correct Answer:- Option-A
Question39:-No. of light points admissible in one circuit are
 A:-4 points of 400w each
 B:-4 points of 600w each
 C:-8 points of 100w each
 D:-8 points of 200w each
 Correct Answer:- Option-C
Question40:-No. of screws to be used for fixing a round block
 A:-1 No
 B:-2 Nos
 C:-3 Nos
 D:-4 Nos
 Correct Answer:- Option-B
Question41:-In this wiring, to operate 3 lamps in all we require 6 two-way switches is
 A:-Godown wiring
 B:-Tunnel wiring
 C:-Hostel wiring
 D:-Corridor wiring
 Correct Answer:- Option-D
Question42:-Size of copper plate electrode for plate earthing is
 A:-60×60 cm×6.3 mm
 B:-60×60 cm×3.15 mm
 C:-30×30 cm×6.3 mm
 D:-30×30 cm×3.15 mm
 Correct Answer:- Option-B
Question43:-The unit of luminous flux is
 A:-lumen
 B:-candle power
 C:-lux
 D:-meter candle
 Correct Answer:- Option-A
Question44:-To increase the range of an ammeter ________ is used.
 A:-C.T.
 B:-multiplier
 C:-shunt
 D:-P.T.
 Correct Answer:- Option-C
Question45:-Extension of MS Word file is
 A:-.doc
 B:-.xls
 C:-.text
 D:-.ppt
 Correct Answer:- Option-A
Question46:-Which one of the following is a basic unit of MS Excel?
 A:-Row
 B:-Column
 C:-Cell
 D:-Word
 Correct Answer:- Option-C
Question47:-Isolation of fire from the supply of oxygen by blanketing it with foam, sand etc. comes under which fire
extinguishing method
 A:-Starving
 B:-Smothering
 C:-Cooling
 D:-Blanketing
 Correct Answer:- Option-B
Question48:-Edison screw type lamp holders are used for lamp with _________ wattage range.
 A:-above 600 w
 B:-upto 200 w
 C:-above 200 w below 600 w
 D:-above 200 w below 300 w
 Correct Answer:- Option-D
Question49:-To increase the ampere hour rating, the cells are to be connected in
 A:-parallel
 B:-series parallel
 C:-parallel series
 D:-series
 Correct Answer:- Option-A
Question50:-"Don't try to stop a running machine with hands" comes under
 A:-General safety
 B:-Personal safety
 C:-Machine safety
 D:-Social safety
 Correct Answer:- Option-B
Question51:-The ripple factor of a power supply is a measure of
 A:-Its voltage regulation
 B:-Diode rating
 C:-Its filter efficiency
 D:-Purity of power output
 Correct Answer:- Option-D
Question52:-The function of a commutator in a DC generator is
 A:-To change DC to AC
 B:-To collect current from conductors
 C:-To change AC to DC
 D:-To conduct the current to the brushes
 Correct Answer:- Option-C
Question53:-The field coils of a DC generator are usually made of
 A:-Carbon
 B:-Copper
 C:-Cast iron
 D:-Graphite
 Correct Answer:- Option-B
Question54:-In a two point starters the series resistors is required for
 A:-To limit the starting current
 B:-Starting the motor
 C:-To limit the back emf
 D:-To give heavy current at starting
 Correct Answer:- Option-A
Question55:-In two watt meter method of measuring three phase power one of the wattmeter shows zero reading what
would be the value of the power factor in this case
 A:-1
 B:-0.5
 C:-zero
 D:-1.5
 Correct Answer:- Option-B



Question56:-Rotor of an induction motor runs always
 A:-At synchronous speed
 B:-At more than synchronous speed
 C:-At less than synchronous speed
 D:-In opposite direction to the field
 Correct Answer:- Option-C
Question57:-The difference between the synchronous speed and the actual rotor speed is called
 A:-Fractional slip
 B:-Slip speed
 C:-Rotor speed
 D:-Actual rotor speed
 Correct Answer:- Option-B
Question58:-The slip of an induction motor will be low when
 A:-Rotor Resistance is low
 B:-Friction loss is low
 C:-Windage loss is low
 D:-Rotor resistance is high
 Correct Answer:- Option-A
Question59:-The split rings are made of
 A:-Brass
 B:-Gunmetal
 C:-Bronze
 D:-Hard drawn copper
 Correct Answer:- Option-D
Question60:-Which motor should not be started on no load?
 A:-Shunt motor
 B:-Cumulative compound motor
 C:-Series motor
 D:-Differential compound motors
 Correct Answer:- Option-C
Question61:-The barrier potential for a silicon PN junction is _______V.
 A:-0.3 V
 B:-0.7 V
 C:-0.2 V
 D:-0.5 V
 Correct Answer:- Option-B
Question62:-In which DC generator the armature and field current will be equal?
 A:-Shunt
 B:-Long shunt compound
 C:-Short shunt compound
 D:-Series
 Correct Answer:- Option-D
Question63:-Which type of starter used to start both shunt and compound DC motor?
 A:-Three pointer starter
 B:-Two point starter
 C:-DOL starter
 D:-Star-delta starter
 Correct Answer:- Option-A
Question64:-When the speed of alternator increases the frequency?
 A:-Decreases
 B:-Increases
 C:-Remains same
 D:-None of the above
 Correct Answer:- Option-B
Question65:-Alternators are rated in
 A:-KW
 B:-KWH
 C:-KVA
 D:-Full load current
 Correct Answer:- Option-C
Question66:-Most widely used transformer oil is
 A:-Animal oil
 B:-Cooking oil
 C:-Vegetable oil
 D:-Mineral oil
 Correct Answer:- Option-D
Question67:-The line insulators are made up to
 A:-Mica
 B:-Porcelain clay
 C:-Asbestos
 D:-Ceramic
 Correct Answer:- Option-B
Question68:-Epoxy compound used with underground cable does not need
 A:-Heating
 B:-Armouring
 C:-Insulation
 D:-Core
 Correct Answer:- Option-A
Question69:-The chemical used in breather is
 A:-Copper sulphate
 B:-Sodium chloride
 C:-Silica gel
 D:-Potassium chloride
 Correct Answer:- Option-C
Question70:-Graphite is used in nuclear power plant as a
 A:-Fuel
 B:-Coolant
 C:-Electrode
 D:-Moderator
 Correct Answer:- Option-D
Question71:-Which of the following power plants is free from environmental problems?
 A:-Diesel engine
 B:-Nuclear power plant
 C:-Hydro electric power plant
 D:-Steam power plant
 Correct Answer:- Option-C
Question72:-Which type of insulator is used in stay wire?
 A:-Egg type
 B:-Pin type
 C:-Shackle type
 D:-Suspension type
 Correct Answer:- Option-A
Question73:-Which of the following power plant has the maximum capital cost?
 A:-Steam power plant
 B:-Nuclear power plant
 C:-Hydro electric power plant
 D:-Diesel power plant
 Correct Answer:- Option-B
Question74:-The working principle of a transformer is
 A:-Static induction
 B:-Self induction
 C:-Mutual induction
 D:-None of the above
 Correct Answer:- Option-C
Question75:-The colour of neutral wire of a cable is
 A:-Red
 B:-Yellow
 C:-Orange
 D:-Black
 Correct Answer:- Option-D
Question76:-The amount of matter in a body is called
 A:-mass
 B:-weight
 C:-density
 D:-none of these
 Correct Answer:- Option-A
Question77:-The rate of change of position in a particular direction is called
 A:-speed
 B:-velocity
 C:-acceleration
 D:-none of these
 Correct Answer:- Option-B
Question78:-The volume of a hemisphere is
 A:-`(4)/(3) pi r^3`
 B:-`(3)/(3) pi r^3`
 C:-`(2)/(3) pi r^3`
 D:-`(1)/(3) pi r^3`
 Correct Answer:- Option-C
Question79:-Perimeter of a circle is
 A:-1`pi r`
 B:-2 `pi r`
 C:-3 `pi r`
 D:-4`pi r`
 Correct Answer:- Option-B
Question80:-One gallon is
 A:-1.546 litres
 B:-2.546 litres
 C:-3.546 litres
 D:-4.546 litres
 Correct Answer:- Option-D



Question81:-60 Km/hr into m/sec is
 A:-10.66 m/sec
 B:-12.66 m/sec
 C:-14.66 m/sec
 D:-16.66 m/sec
 Correct Answer:- Option-D
Question82:-The property of material to be drawn into thin sheets without fracture is
 A:-Ductility
 B:-Malleability
 C:-Machinability
 D:-None of these
 Correct Answer:- Option-B
Question83:-The multiplication 0.1 × 0.001 is equal to
 A:-0.1
 B:-0.01
 C:-0.001
 D:-0.0001
 Correct Answer:- Option-D
Question84:-Multiply 6/13 by the reciprocal of 9/16 is equal to
 A:-96/117
 B:-32/39
 C:-54/208
 D:-None of these
 Correct Answer:- Option-B
Question85:-`(3ab)^2` is equal to
 A:-`3a^2b^2`
 B:-`9a^2b^2`
 C:-`3ab^2`
 D:-None of these
 Correct Answer:- Option-B
Question86:-One radian measure is equal to
 A:-`(90^@)/(pi)`
 B:-`(180^@)/(pi)`
 C:-`(270^@)/(pi)`
 D:-`(360^@)/(pi)`
 Correct Answer:- Option-B
Question87:-Sin`theta` is equal to
 A:-Opposite side / adjecent side
 B:-Adjecent side / hypotenus
 C:-Opposite side / hypotenus
 D:-None of these
 Correct Answer:- Option-C
Question88:-The value of 1/tan45 is equal to
 A:-0
 B:-1
 C:-45
 D:-1/45
 Correct Answer:- Option-B
Question89:-The value of `"sin^2"` 60+`"cos^2"` `` 60 is equal to
 A:-0
 B:-1
 C:-1/2
 D:-2/3
 Correct Answer:- Option-B
Question90:-Heat is a form of
 A:-Work
 B:-Power
 C:-Energy
 D:-None of these
 Correct Answer:- Option-C
Question91:-Conventional representation of 1st angle and 3rd angle projection includes
 A:-Two eccentric circles
 B:-Two concentric circles
 C:-Two circle of same diameter
 D:-None of these
 Correct Answer:- Option-B
Question92:-700×500×15 mm drawing board designated by
 A:-`"D_0"`
 B:-`"D_1"`
 C:-`"D_2"`
 D:-`"D_3"`
 Correct Answer:- Option-C
Question93:-594×841 trimmed size of drawing sheet designated by
 A:-`"A_0"`
 B:-`"A_1"`
 C:-`"A_2"`
 D:-`"A_3"`
 Correct Answer:- Option-B
Question94:-In 3rd angle projection the Top view (plan) is drawing
 A:-Right side of elevation
 B:-Left side of elevation
 C:-Below the elevation
 D:-Above the elevation
 Correct Answer:- Option-D
Question95:-In 1st angle projection the end view from right side of an object is drawing
 A:-Right side of elevation
 B:-Left side of elevation
 C:-Right side of plan
 D:-Left side of plan
 Correct Answer:- Option-B
Question96:-The symbol represent
 A:-A.C. Motor
 B:-D.C. Motor
 C:-A.C. Generator
 D:-D.C. Generator
 Correct Answer:- Option-B
Question97:-The angle of isometric axis is
 A:-270°
 B:-120°
 C:-360°
 D:-130°
 Correct Answer:- Option-B
Question98:-The number of a pentagon is
 A:-3
 B:-4
 C:-5
 D:-6
 Correct Answer:- Option-C



Question99:-The isometric view of a circle is
 A:-Parabola
 B:-Ellipse
 C:-Triangle
 D:-Rectangle
 Correct Answer:- Option-B
Question100:-The length of an arrow head is
 A:-Same as width
 B:-Two times of width
 C:-Three times of width
 D:-Four times of width
 Correct Answer:- Option-C

ITI Electronic Mechanic Questions with Answer

Question No. 1:-Which oscillator that can be fabricated in IC form?
 A:-Wein Bridge Oscillator
 B:-Crystal Oscillator
 C:-RC Phase Shift Oscillator
 D:-Relaxation Oscillator
 Correct Answer:-  D:-Relaxation Oscillator

Question No. 2:-The type of connector used in telephones
 A:-RJ-45
 B:-RJ-11
 C:-RJ-10
 D:-RJ-9
 Correct Answer:-  B:-RJ-11

Question No. 3:-The light detector used in optical fibre communication
 A:-PIN Diode
 B:-APD

 C:-(1) and (2)
 D:-None
 Correct Answer:- C:-(1) and (2)
Question No. 4:-Class C amplifiers are commonly used as ____________ Amplifiers.
 A:-Radio frequency
 B:-AF voltage
 C:-AF current
 D:-Pulse amplifier
 Correct Answer:-  A:-Radio frequency
Question No. 5:-The number of select lines in a 1 to 8 de-multiplexer is
 A:-2
 B:-3
 C:-4
 D:-8
 Correct Answer:- Option-B
Question No. 6:-Number of address lines required to address a memory system made of 2 modules of 1 MB memory chips
 A:-12
 B:-20
 C:-21
 D:-None of these
 Correct Answer:- C:-21

Question No. 7:-A Karnaugh Map is an abstract form of ___________ diagram.
 A:-Cycle diagram
 B:-Block diagram
 C:-Logical diagram
 D:-Venn diagram
 Correct Answer:- Option-D
Question No. 8:-A logic circuit that has memory is
 A:-Sequential circuit
 B:-Combinational circuit
 C:-Both (1) and (2)
 D:-None of these
 Correct Answer:- Option-A
Question No. 9:-The basic block in an HDL program is called
 A:-Object
 B:-Gate
 C:-Module
 D:-Model instantiation
 Correct Answer:- Option-C
Question No. 10:-Number of bits in a Binary Coded Decimal Number
 A:-8
 B:-4
 C:-2
 D:-1
 Correct Answer:-  B:-4
Question No. 11:-All Keywords in c programming is
 A:-Lower case
 B:-Upper case
 C:-Both upper and lower cases
 D:-Digits only
 Correct Answer:- Option-A

Question No. 12:-In the specifications of a network interface card 10/100 stands for
 A:-Length of Media
 B:-Mega bits per second
 C:-Protocol
 D:-None of these
 Correct Answer:- B:-Mega bits per second
Question No. 13:-Ripple factor of Halfwave rectifier is
 A:-1.21
 B:-0.482
 C:-40.6
 D:-81.2
 Correct Answer:- Option-A
Question No. 14:-The ideal data speed of 5 G mobile network
 A:-20 GB/s
 B:-5 GB/s
 C:-1 GB/s
 D:-22.5 GB/s
 Correct Answer:- Option-A
Question No. 15:-Which of the following has highest internal resistance?
 A:-A constant current source
 B:-A constant voltage source
 C:-Both of these
 D:-None of these
 Correct Answer:-  A:-A constant current source

Question No. 16:-A DC current source has a short circuit current of 4 mA and an open-circuit voltage of 20 V. The internal
resistance is
 A:-5 KΩ
 B:-100 Ω
 C:-4 KΩ
 D:-100 KΩ
 Correct Answer:- Option-A


Question No. 17:-The overall gain of RC coupled amplifier is small due to
 A:-Large bandwidth
 B:-Loading effect of successive stages
 C:-Impedance of capacitor
 D:-None of these
 Correct Answer:- Option-B
Question No. 18:-Intrinsic standoff ratio is the characteristics of
 A:-Semi-conductor
 B:-Tunnel diode
 C:-FET
 D:-UJT
 Correct Answer:- D:-UJT

Question No. 19:-Which logic family has the lowest propagation delay?
 A:-Standard TTL
 B:-RTL
 C:-HTL
 D:-Schottky TTL
 Correct Answer:-  D:-Schottky TTL


Question No. 20:-Stability of a circuit increases with
 A:-Positive feedback
 B:-Negative feedback
 C:-Current series feedback
 D:-Both (1) and (2)
 Correct Answer:- Option-B
Question No. 21:-An emitter follower is
 A:-Current series feedback circuit
 B:-Voltage series feedback circuit
 C:-Both (1) and (2)
 D:-None of these
 Correct Answer:- Option-A

Question No. 22:-An example for wave shaping circuit is
 A:-Schmitt Trigger
 B:-RC Relaxation oscillator
 C:-Astable Multi-vibrator
 D:-None of these
 Correct Answer:-  A:-Schmitt Trigger

Question No. 23:-Number of diodes in a bridge rectifier is
 A:-2
 B:-4
 C:-1
 D:-None of these
 Correct Answer:- Option-B
Question No. 24:-Bucking voltage is another name for
 A:-Back emf
 B:-Breakdown voltage
 C:-Saturation voltage
 D:-Knee voltage
 Correct Answer:- Option-A


Question No. 25:-The gain of amplifier in RC phase shift oscillator should be
 A:-180
 B:-1
 C:-28
 D:-29
 Correct Answer:- D:-29

ITI ELECTRICIAN EXAM QUESTIONS

1.The ratio of voltage and electric current in a closed circuit
a. remains constant
b. varies
c. increases
d. falls

2.The capacity of a battery is expressed in
 a. amperes
b. amperes-hour
c. watts
d. watt-hour

 3. Out of the following which is not a poor conductor ?
 a. Cast iron
b. Copper
c. Carbon
d. Tungsten

4. The resistance of a parallel circuit consisting of two branches is 12 ohms. If the resistance of one
branch is 18 ohms, what is the resistance of the other ?
(a) 18 Q
(b) 36 Q

ITI FITTER EXAM QUESTIONS

1. What type of thread lead screw of lathe has ________________
a) Acme  
b) Square
c) Whit worth 
d) Butters

Answer:b) Square

2. In a riveted joint the edges of plates are simply laid over each other and riveted.
 This joint is called
a) Butt joint
b) Lap joint
c) Edge joint
d) Corner joint

Answer:b) Lap joint

3. While drilling the drive is overhated due to its
a) Drill point is not in centre 
b) Cooling is sufficient
c) Cutting speed is too high
d) Rough holes 

Answer:c) Cutting speed is too high


4. In which method of manual bending of sheet metal the folding line is to coincide with edge
 of bending tool?
a) Folding bar method
b) C' clamp and hardwood
c) Angle iron and 'C' clamp 
d) Hatched stake method'

Answer:d) Hatched stake method'

5. The body of aeroplane is made of aluminum because to its ________
a) weight
b) Melting point 
c) Point 
d) Colour 

Answer: a) weight

ITI ELECTRICIAN YES OR NO QUESTION ANSWERS

1. Natural rubber is obtained from milky sap of tropical trees.
(a) Yes
(b) No
Answer: (a) Yes

2. In capacitance grading a homogeneous dielectric is used.
(a) Yes
(b) No
Answer: (b) No

3. It is difficult to maintain oil filled cables.
(a) Yes
(b) No
Answer: (a) Yes

ITI FITTER EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2016

1. Which fastener has threading on both sides__________
 a) bolt
b) nut
c) screw
d) stud

Answer: d) stud

2. Which fastener is weeding
 a) temporary
b) semi-permanent
c) Permanent 
d) None of three

Answer: c) Permanent 

3. What is an angle of angle plate _____________
 a) 30 degree
b) 45 degree
c) 60 degree
d) 90 degree

Answer: d) 90 degree