Friday, August 12, 2016

ITI FITTER EXAM QUESTIONS

1. What type of thread lead screw of lathe has ________________
a) Acme  
b) Square
c) Whit worth 
d) Butters

Answer:b) Square

2. In a riveted joint the edges of plates are simply laid over each other and riveted.
 This joint is called
a) Butt joint
b) Lap joint
c) Edge joint
d) Corner joint

Answer:b) Lap joint

3. While drilling the drive is overhated due to its
a) Drill point is not in centre 
b) Cooling is sufficient
c) Cutting speed is too high
d) Rough holes 

Wednesday, June 1, 2016

ITI ELECTRICIAN YES OR NO QUESTION ANSWERS

1. Natural rubber is obtained from milky sap of tropical trees.
(a) Yes
(b) No
Answer: (a) Yes

2. In capacitance grading a homogeneous dielectric is used.
(a) Yes
(b) No
Answer: (b) No

3. It is difficult to maintain oil filled cables.
(a) Yes
(b) No
Answer: (a) Yes

Sunday, May 1, 2016

ITI FITTER EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2016

1. Which fastener has threading on both sides__________
 a) bolt
b) nut
c) screw
d) stud

Answer: d) stud

2. Which fastener is weeding
 a) temporary
b) semi-permanent
c) Permanent 
d) None of three

Answer: c) Permanent 

3. What is an angle of angle plate _____________
 a) 30 degree
b) 45 degree
c) 60 degree
d) 90 degree

Answer: d) 90 degree